Renovatie

Renovaties van boeidelen, kozijnen en dakkapellen en houtrotreparatie
P. van Oord installatie, renovatie dakkapel

P. van Oord Installatie heeft zich onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van renovaties. Houten boeidelen staan bloot aan weersinvloeden, waardoor deze op termijn vervangen dienen te worden. Als u constateert dat de boeidelen gebreken gaan vertonen, neemt u dan direct contact met ons op om verergering te voorkomen. Wij zorgen dan voor een vakkundige vervanging, waardoor u weer lang voort kunt met de nieuwe exemplaren.

Niet alleen boeidelen kunnen aangetast worden door vocht, ook kozijnen zijn vatbaar voor problemen als houtrot. Houtrot openbaart zich door het opbollen of scheuren van de verflagen. Mits in een vroeg stadium behandeld, kan deze schade aan het hout nog vaak goed hersteld worden. Hiervoor worden de aangetaste stukken hout verwijderd en worden de ontstane gaten opgevuld met twee-componenten vulmiddel op epoxy basis. Na het schuren van het hout en aanbrengen van de nieuwe verflagen is het houtrot probleem voor langere tijd verholpen. Mocht reparatie niet meer mogelijk zijn, dan kunnen wij voor u een volledig nieuw houten kozijn plaatsen. U kunt in dat geval ook overwegen om een onderhoudsarm kunststof kozijn te laten plaatsen, waarmee problemen als houtrot verleden tijd zijn.

Windveren en kopgevels en ornamenten

Ook voor de renovatie van windveren kunt u bij ons terecht. Door een degelijk aangebrachte windveer wordt voorkomen dat regen en wind onder de dakbedekking kunnen komen. Een windveer is een opvallend onderdeel van het aanzicht van een pand, vandaar dat deze door ons netjes en representatief wordt afgewerkt en vakkundig wordt aangebracht. Hierdoor krijgt een pand weer een frisse en representatieve uitstraling.

Een kopgevel vormt het einde van een blok huizen aan beide zijden en vormt daardoor het aanzicht van deze rij huizen. Omdat deze kopgevels de uitstraling bepalen moeten deze in goede staat verkeren. Een kopgevel die er niet fraai uitziet doet afbreuk aan de hele huizenrij. P. Van Oord Installatie kan een nieuwe kopgevel realiseren, waardoor het pand weer de uitstraling krijgt die het verdient.

Tot ons dienstenpakket op het gebied van renovatie behoort ook het vernieuwen van ornamenten aan panden. Dit betreft een specialistisch werk, waarvoor een gedegen vakkenis nodig is. P. Van Oord is een gediplomeerd bedrijf, wat nog beschikt over de ambachtelijke vakkennis.

Renovaties dakgoten

Een vergane of lekkende dakgoot houdt risico’s als lekkages in een interieur in. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een vakkundige en duurzame renovatie van uw dakgoten.

Welke renovatie er ook aan de orde is, in alle gevallen kunt u vertrouwen op het vakmanschap en het leveren van kwaliteit, die wij hoog in het vaandel voeren. Informeert u naar alle mogelijkheden, ook als uw project hierboven niet vermeld staat.

P. van Oord installatie, windveren